Ταυτότητα Συλλόγου

Ο Σύλλογός μας ιδρύθηκε το 1990 και είναι αναγνωρισμένος και πιστοποιημένος φορέας από το Υπουργείο Υγείας για τη παροχή υπηρεσιών σε Άτομα με Αναπηρία. (Αρ. Μητρώου 08409ΣΥΝ12046Ο30Ν0058 του Ν. 3646/98, ΦΕΚ 1453/21-10-2005 Τεύχος Δεύτερο). Αριθμεί 170 μέλη και διοικείται από επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο. Είμαστε μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία (ΠΟΣΓΚΑμεΑ) και της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ).


        Αρχικός σκοπός του Συλλόγου ήταν η οργάνωση των Γονέων & Κηδεμόνων των Ατόμων με Αναπηρία για την προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών μας, την διεκδίκηση καλύτερων όρων εκπαίδευσης και την ένταξή τους ισότιμα και χωρίς αποκλεισμούς στη κοινωνία. Το 1997 διαπιστώνοντας το κενό που υπήρχε σε δομές που θα έδιναν διέξοδο στα παιδιά μας μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσής του ιδρύσαμε και λειτουργούμε μέχρι σήμερα το «Μικτό Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας για Α. με Α.».
 
       Στεγαζόμαστε σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις 1000 τ.μ.. Η κατασκευή τους οφείλεται στην παραχώρηση του οικοπέδου από το Δήμο Λαμίας,  στην οικονομική ενίσχυση των Φθιωτών από τον Τηλεμαραθώνιο του 1997 και στην χορηγία του κ. Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.
 
       Ο Σύλλογός μας συμμετέχει στην Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Κέντρο Υποστήριξης και Παροχής Υπηρεσιών για Άτομα με Αναπηρίες» και στο Νομαρχιακό Αθλητικό Σωματείο Α. με Α. Ν. Φθιώτιδας «Ήφαιστος».